Kako Odabrati Prijenosno Računalo Za Internet

Sadržaj:

Kako Odabrati Prijenosno Računalo Za Internet
Kako Odabrati Prijenosno Računalo Za Internet

Video: Kako Odabrati Prijenosno Računalo Za Internet

Video: Kako Odabrati Prijenosno Računalo Za Internet
Video: 🧠 Интернет по электрической сети? Легко! / PLC 🔌 2024, Svibanj
Anonim

Odabirom prijenosnog računala dajete slobodu korištenja računala na cesti ili u blizini kuće, umjesto da vas ograničavaju na istu sobu. Da biste odabrali pravi, trebate odrediti u koju ćete ga svrhu koristiti. Recimo da je ovo laptop za čavrljanje na društvenim mrežama, provjeru e-pošte ili samo traženje potrebnih informacija na Internetu.

Kako odabrati prijenosno računalo za Internet
Kako odabrati prijenosno računalo za Internet

Upute

Korak 1

Obratite pažnju na težinu proizvoda - ne uvijek masivna prijenosna računala mogu biti produktivnija. Idealna težina za prijenosno računalo koje želite koristiti izvan kuće je 1-2 kg. Međutim, što je manja težina, to će vjerojatno biti manja dijagonala zaslona (u prosjeku 10-11 inča). Za ljubitelje velikih zaslona morat ćete se osloniti na modele teške 2 kg ili više.

Korak 2

Potrebno je razmotriti koje ćete programe koristiti. Ako imate samo internetski preglednik i e-poštu, tada je prijenosno računalo s 1024 MB RAM-a pogodno za vas. Međutim, ako na ovaj popis dodate još nekoliko istodobno pokrenutih programa (na primjer, programe iz paketa Microsoft Office, Skype ili Photoshop), tada RAM vašeg prijenosnog računala treba biti najmanje 2048 MB.

3. korak

Ukupna veličina tvrdog diska je važna. Ako ćete na nju pohraniti opsežne informacije (fotografije, videozapisi), tada količina memorije mora biti najmanje 320 GB. To se posebno odnosi na obiteljsku uporabu prijenosnih računala.

4. korak

Dovoljno važan uvjet za učinkovitost vašeg prijenosnika je njegov autonomni rad. Ako ćete s njim krenuti na put, to će vam duže biti oduševljeno na putovanju što duže vaš laptop može raditi bez povezivanja s utičnicom. Optimalno trajanje baterije prijenosnog računala za ljude koji planiraju raditi na putu je od 5 sati. Oni. idealno bi bilo pronaći laptop s maksimalnim kapacitetom baterije.

Korak 5

Za korisnike koji vole koristiti bežični internet potreban je Wi-Fi, a za one koji su navikli na povezivanje različitih uređaja s prijenosnim računalom potreban je ugrađeni Bluetooth. Ostale opcije na koje ste navikli koristiti također se mogu naći u asortimanu prijenosnih računala.

Korak 6

Naravno, svi gore navedeni kriteriji izravno utječu na cijenu prijenosnog računala. Svakako pročitajte recenzije o modelima, jer skupa prijenosna računala nisu uvijek produktivna i kvalitetna, ako vam je potrebno računalo isključivo za Internet, proračunski model može biti prikladan.

Preporučeni: