Prije Ponovne Instalacije Sustava Windows

Sadržaj:

Prije Ponovne Instalacije Sustava Windows
Prije Ponovne Instalacije Sustava Windows

Video: Prije Ponovne Instalacije Sustava Windows

Video: Prije Ponovne Instalacije Sustava Windows
Video: Обзор Arca OS | Часть 1. Установка и Первая загрузка 2024, Travanj
Anonim

Svatko tko želi ponovno instalirati Windows prvo bi se trebao pripremiti za ovaj relativno jednostavan postupak. Napokon, ako se pravilno izvede, postupak ponovne instalacije uključuje formatiranje tvrdog diska. Drugim riječima, radi se o brisanju svega što se na njemu nalazi.

Prije ponovne instalacije sustava Windows
Prije ponovne instalacije sustava Windows

Važne datoteke

To uključuje dokumente, videozapise, fotografije i slične datoteke povezane s osobnim životom. Također se preporučuje da sve držite na radnoj površini. Sve ove datoteke treba premjestiti na vanjski pogon ili na drugi lokalni pogon. Općenito, prvi je korak "iskopati" lokalni disk sa sustavom i korisničkim datotekama, kako ne bi izbrisali nepotrebne stavke.

Oznake preglednika

Bez obzira na to koji preglednik osoba koristi, uvijek joj stvori važne oznake s web lokacija koje su joj važne. Svakako ih sigurnosno kopirajte prije ponovne instalacije operativnog sustava.

Također možete omogućiti sinkronizaciju preglednika. Da biste to učinili, trebate se samo registrirati i tada će sve kartice biti spremljene u internetski oblak. Ako to učinite, da biste vratili kartice, trebate se ponovo prijaviti na svoj račun i nastaviti raditi s preglednikom. Uz to, registracija će vam omogućiti upotrebu kartica na bilo kojem uređaju (pametnom telefonu, tabletu).

Sprema i druge datoteke

Igrači moraju kopirati i spremišta igre. U većini slučajeva nalaze se u mapi Dokumenti. Nakon ponovne instalacije sustava, samo trebate mape spustiti na isto mjesto.

Osim toga, u mapi dokumenata mogu se nalaziti i druge potrebne datoteke. To mogu biti programski podaci, sadržaj ili računi. Primjerice, dokumenti sadrže datoteke iz programa Sony Vegas ili programa Keyboard Trainer. Ako podatke ne spremite, morat ćete ponovno pokrenuti projekte ili lekcije.

Internet postavke

Treba odmah napomenuti da internetski postavke ne moraju spremati oni korisnici koji imaju Wi-Fi. Samo se trebaju ponovno povezati s bežičnom mrežom da bi pristupili Internetu. U drugim je slučajevima potrebno proučiti upute za postavljanje mreže i također upamtiti par prijava-lozinka. To je važno kako bi se ponovno povezali s mrežom nakon ponovne instalacije sustava.

Programi

U većini slučajeva na bilo kojem računalu postoji nekoliko desetaka programa, pa čak i više. Da ne biste ponovo instalirali programe kada je to potrebno, trebali biste se sjetiti njihovog popisa i odmah instalirati. U suprotnom, možda neće biti pri ruci ili će ih jednostavno zaboraviti. Da biste saznali popis programa, samo idite na upravljačku ploču, a zatim na Programi i značajke (ponekad je to "Deinstaliraj programe").

Preporučeni: