Kako Postaviti Jdsl Modem

Sadržaj:

Kako Postaviti Jdsl Modem
Kako Postaviti Jdsl Modem

Video: Kako Postaviti Jdsl Modem

Video: Kako Postaviti Jdsl Modem
Video: Как соединить ADSL модем от Укртелекома с Wi Fi роутером сетевым кабелем 2024, Svibanj
Anonim

Dostupno je mnogo različitih modela DSL modema. Njihova glavna razlika leži u broju Ethernet priključaka na koje su povezani mrežni kabeli. Da biste pravilno konfigurirali modem, potrebno je uzeti u obzir zahtjeve određenog davatelja usluge.

Kako postaviti jdsl modem
Kako postaviti jdsl modem

Potrebno

mrežni kabel

Upute

Korak 1

Odaberite DSL modem koji radi s mrežom vašeg ISP-a. Obično je potrebna samo podrška za jedan protokol prijenosa podataka s kojim davatelj usluga radi. Kupljeni DSL modem priključite na električnu mrežu i uključite uređaj.

Korak 2

Sada spojite kabel telefonske linije na DSL konektor. Da biste uspostavili takvu vezu, preporučuje se uporaba razdjelnika. Ovaj je uređaj razdjelnik DSL kabela. Ali njegov je glavni zadatak razdvajanje visokih i niskih frekvencija.

3. korak

Sada spojite mrežni kabel na Ethernet priključak. Drugi kraj spojite na mrežni adapter računala ili prijenosnog računala. Uključite ovaj hardver i pričekajte da se operativni sustav učita.

4. korak

Sada pokrenite svoj web preglednik. Otvorite sučelje za postavke za vaš DSL modem. Idite na WAN izbornik. Navedite vrstu protokola za prijenos podataka. Obično se prilikom upotrebe DSL veze odabire vrsta PPPoE. Unesite korisničko ime i lozinku potrebni za prolazak autorizacije na poslužitelju davatelja usluga. Spremite postavke za ovaj izbornik.

Korak 5

Sada idite na izbornik naprednih mrežnih postavki. Aktivirajte NAT i DHCP funkcije. Napominjemo da ako vaš davatelj internetskih usluga zahtijeva statičnu adresu mrežnog adaptera, onda je bolje ne aktivirati DHCP opciju.

Korak 6

Ponovo pokrenite svoj DSL modem. Odspojite uređaj s izmjeničnog napajanja. Ponovo uključite modem. Pričekajte da se uređaj pokrene i poveže s poslužiteljem. Ako se to ne dogodi automatski, ponovo se prijavite na web sučelje DSL modema. Otvorite izbornik Status i kliknite gumb Poveži.

Korak 7

Provjerite može li računalo pristupiti Internetu. Ako se to ne dogodi, resetirajte parametre mrežnog adaptera spojenog na DSL modem. Pokušajte se ponovno povezati s internetom.

Preporučeni: