Kako Odabrati Pozadinu Na Radnoj Površini

Sadržaj:

Kako Odabrati Pozadinu Na Radnoj Površini
Kako Odabrati Pozadinu Na Radnoj Površini

Video: Kako Odabrati Pozadinu Na Radnoj Površini

Video: Kako Odabrati Pozadinu Na Radnoj Površini
Video: KAKO POSTAVITI POZADINU NA VAS RACUNAR 2024, Travanj
Anonim

Radna površina trebala bi biti organizirana tako da korisniku omogući brzi pristup potrebnim resursima. Ali dizajn također igra važnu ulogu. Izboru pozadine za radnu površinu mora se pristupiti ne samo kreativno, već i logično.

Kako odabrati pozadinu na radnoj površini
Kako odabrati pozadinu na radnoj površini

Upute

Korak 1

Odredite razlučivost zaslona. Ako odaberete pozadinu koja ne odgovara proporcijama, može se iskriviti kad se instalira, a to ne izgleda baš privlačno. Kliknite bilo gdje na radnoj površini bez datoteka i odaberite Svojstva iz kontekstnog izbornika. U dijaloškom okviru koji se otvori idite na karticu Postavke i sjetite se koja je vrijednost u grupi "Razlučivost zaslona". Pri odabiru pozadine, usporedite razlučivost u opisu s podacima koje ste dobili pomoću komponente "Zaslon".

Korak 2

Odaberite pozadinu koju možete dugo gledati. Obratite pažnju na shemu boja i tematiku. Slika s puno malih detalja ili presvijetla slika može biti zamorna, a depresivna tema može pokvariti raspoloženje. Izvedba je smanjena od ovoga. Također je vrijedno obratiti pažnju na područje slike na kojem će se nalaziti prečaci programa i mapa - ikone se ne smiju gubiti na pozadini pozadine, inače ćete svaki put biti nervozni u potrazi za željenim ikona. U slučaju da postignete potpuno skladan izgled radne površine, pobrinite se da slika odgovara boji i na programskoj traci.

3. korak

Eksperimentirajte, pozadina na radnoj površini može se neograničeno mijenjati. Ponekad i sama slika izgleda lijepo, ali kad je postavite kao pozadinu, čini se da nešto nije u redu. A ovaj osjećaj ne bi smio biti, inače će vam odvratiti pažnju svaki put kad radite za računalom. Da biste instalirali fototapetu, pozovite komponentu "Zaslon" na način opisan u prvom koraku. Možete i kliknuti gumb Start, otvoriti Upravljačku ploču i odabrati željenu ikonu iz kategorije Izgled i teme.

4. korak

U dijaloškom okviru koji se otvori idite na karticu "Desktop" i pomoću gumba "Browse" odredite put do mape u kojoj je pohranjena vaša pozadina. Ako ste odabrali metodu "Center" za pozicioniranje slike, odaberite boju pozadine pomoću palete iz grupe "Colour". Pritisnite gumb Primijeni da bi nove postavke stupile na snagu i zatvorili dijaloški okvir Zaslon.

Preporučeni: